Ai aplicat tot ce ai găsit în reviste şi articole, dar cântarul arată acelaşi număr de kg ca înainte. Dezamăgitor, nu?

În opinia mea, greutatea nu reflectă mai nimic. Două persoane de aceeaşi greutate pot arăta foarte diferit. Cel mai bun indicator rămâne oglinda. E de înţeles că toată lumea vrea să vadă kilogramele scăzând din simplul fapt ca toate revistele şi reclamele ne inoculează ideea că o persoană slabă e o persoană frumoasă şi de succes.

Indiferent pe care din cele două opinii le împărtăşesti, astăzi o să discut un pic despre motivele din cauza cărora nu reuşeşti să slăbeşti.

  1. Ai pierdut greutate care e de fapt apă.

Asta se aplica dietelor ce presupun scăderea bruscă a cantităţii de carbohidraţi, obligând corpul să folosească glicogenul pe post de combustibil , fapt ce rezultă în retenţia de apă. Deficitul caloric înseamnă să consumi mai multe calorii decât mănânci, în felul ăsta o să pierzi din grăsime.

  1. Nu consumi destulă proteină.

Chiar dacă trebuie să mănânci mai puţin ca să slăbeşti, dacă mănânci mai multe proteine nu înseamnă că o să te îngraşi. Proteina induce senzaţia de satietate mai mult decât ceilalţi doi macronutrienţi (carbohidraţi şi grăsimi), adică este în strânsă legătură cu hormonul numit leptină. Senzaţia de saţietate se instalează mai repede iar asta înseamnă că o să mănânci mai puţin. Pentru digestia a 100 de calorii de  proteină se ard aproximativ 30 de calorii. Asta înseamnă ca are un efect termic (cantitatea de energie necesară pentru a procesa mâncarea) crescut. Pentru carbo şi grăsimi se ard doar 10 calorii. Când consumi multe proteine arzi mai multe calorii, ceea ce înseamnă că o să slăbeşti mai mult.

  1. Nu ţii evidenţa caloriilor.

Pentru asta poţi folosi un jurnal scris sau o aplicaţie pe mobil ( My Fitness Pal etc.). Studiile arată că lumea notează în jurnal mai puţin cu 47% faţă de cât consumă în realitate. Trebuie să consumi alimente sănătoase pentru a avea destulă proteină şi micronutrienţi (vitamine, minerale şi săruri).

  1. Nu ridici greutăţi sau orice alt antrenament ce implică forţa.

Este foarte important să slăbeşti inteligent. Cardio e bun pentru inima dar poate fi o unealta eficientă pentru slăbit doar în combinaţie cu antrenamentul cu greutăţi.

Voi peste ce alte probleme ati mai dat in lupta cu kilogramele?